...

Kayseri Yağlaması

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un

  • 1/2 su bardağı ılık su

  • 1 su bardağı Tire Süt (ılık)

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 yemek kaşığı tuz

  • 1 yemek kaşığı instant maya

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

İçi için:

  • 350 gram Tire Süt kıyma

  • 3 adet rendelenmiş domates

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 adet soğan

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1/2 su bardağı su

Üstü İçin:

Tire Süt Yoğurt

 

 

Kayseri Yağlaması Yapılışı:

  1. Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alın.

  2. Bezeler haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın.

  3. Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın.

  4. Yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın.

  5. Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve arkalı önlü pişirin.

  6. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.

  7. Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın.

  8. Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve dilimleyerek servis edin.