Malzemeler:
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
250 gram Tire Süt süzme yoğurt
250 gram Tire Süt yoğurt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı dereotu
Ayran Aşı Çorbası Yapılışı
1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın, üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın.
Pişen buğdayları ocaktan alın ve süzdürün.
Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram Tire Süt yoğurt ve Tire Süt süzme yoğurdu alıp çırpın.
1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın.
Ardından dereotunu da ekleyerek güzelce karıştırın.
Çorbanızı 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun!