Malzemeler:
300 gram tel kadayıf
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 yemek kaşığı Tire Süt tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
1 litre Tire süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 kutu krema
Kadayıflı Muhallebi Yapılışı:
Kadayıfı ince ince kırın. Kolay kırılması için 2 saat buzlukta bekletebilirsiniz. Geniş bir kaba alarak elde ufalayın. Bir teflon tencerede tereyağını eritin.
Şekeri ve kadayıfı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kavurun.
Kadayıflar altın sarısı renge dönüşünce 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz ekleyerek karıştırın. Tüm malzeme geniş bir kaba alarak soğumaya bırakın.
Muhallebisi için 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 4 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mısır nişastasını bir tencereye koyup çırparak karıştın. 1 yumurta sarısı ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra kaynayıncaya kadar pişirin.
Muhallebi piştikten sonra ocaktan alıp 15-20 dakika soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiye 200 ml (bir kutu) krema ve vanilya ekleyerek çırpıcıyla karıştırın.
Kadayıfların yarısını yayvan bir kaba yayın.
Kadayıfların üzerine muhallebinin tamamını gezdirin.
Kadayıfların kalanını muhallebinin üzerine eşit şekilde yayın.
Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.