Malzemeler:
3 adet yufka
1 yemek kaşığı Tire Süt tereyağı
150 gram Tire Süt dana kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sulandırılmış Sarımsaklı Süzme Yoğurt İçin:
2 su bardağı Tire Süt süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Tereyağlı Sos İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Siron Tarifi Nasıl Yapılışı:
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Yufkayı en ucundan başlayarak yuvarlayın. 3 cm uzunluğunda yufka halkaları kesin.
Yağladığınız yuvarlak borcama yufkaları dik olacak şekilde dizin.
Yufkaları 20 dakika kızarana kadar pişirin.
Bu sırada tereyağını eritip kıymayı kavurun. En son tuz ve karabiberi ekleyin ve ocaktan alın.
Sarımsaklı sulandırılmış yoğurdu hazırlamak için süzme yoğurdu, suyu, tuzu ve rendelenmiş sarımsakları bir kabın içinde iyice karıştırın.
Fırından çıkan yufkaların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve tekrar 10 dakika fırınlayın.
Fırından çıkan yufkaların üzerine kıymayı yerleştirin ve erimiş tereyağı dökerek servis edin. Afiyet olsun!