...

Fırında Süt Helvası

Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 60 gram Tire Süt Tereyağı

  • 1/2 su bardağı un

  • 1/2 su bardağı şeker

  • 2 su bardağı Tire Süt

  • 2 tatlı kaşığı kahverengi şeker

Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tire Süt Tereyağını yapışmaz bir tavaya alarak eritin.

  2. Eriyen Tire Süt Tereyağına unu ekleyerek un sararıp, kokusu çıkıncaya kadar (15 dakika) orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulduktan sonra ocağın ısısını düşürün.

  3. Bu sırada Tire Sütü ayrı bir tencerede ısıtın.

  4. Şekeri süte ekleyerek eritin ve kaynamadan ocaktan alın.

  5. Şekerli süt karışımını, tereyağı-un karışımına ekleyin. Ekleme esnasında topaklanmaması için sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırın.

  6. 2-3 dakika kısık ateşte karıştırdıktan sonra, helva karışımını fırın/sufle kaplarına doldurun.

  7. Üzerlerine kahverengi şeker serptikten sonra 180 derece fırında ve üst rafta 10 dakika kadar üzerlerini kızartın ve helvanızı ılıkken afiyetle tüketin.