...

Pastırmalı Su Böreği

İç harcın malzemesi: 

  • 2 adet soğan

  • 1 kg ıspanak

  • 250 gr Tire Süt Pastırma

  • 100 gr sıvı yağ

  • Tuz ve biber

Börek harcı için: 

  • 1 kg un

  • 40 gr tuz

  • 1 adet yumurta

  • 1 adet limon

Böreğin sosu için: 

  • Yarım kilo Tire Süt Tereyağı

  • 350 gr Tire Süt Pastorize Süt

  • 6 adet yumurta

Böreğin hamuru için un, tuz, yumurta ve limonu düzgün bir yerde hamur yaparak yoğurduktan sonra dinlenmeye alın.

Bu arada yıkanmış ıspanakları ince bir şekilde doğrayın ve bir kapta haşladıktan sonra suyunu sıkın. Bir tencerede soğan ve Tire Süt Pastırmayı kavurduktan sonra ıspanakları ilave edin. Bir süre kavurduktan sonra tuz ilave ederek ıspanaklar piştikten sonra bir süzgeçte süzün.

Tire Süt Tereyağını eritin, Tire Süt Pastörize Süt ve yumurtayla karıştırıp sos elde edin. Hamurları açın.

Açtığınız hamurları kaynamış bir suyun içinde haşladıktan sonra soğuk bir suyun içine koyun.

Yağlanmış bir tepsiye tek tek dizin ve her dizilen bölüme sos sürün. Orta bölüme harç ilave ettikten sonra fırında kızartıp servise sunun.