2 adet yufka
Tire Süt tereyağı
Tire Süt kavurma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3/4 çay bardağı Tire Süt
1 adet yumurta sarısı
Dilerseniz iç harcına tuz ya da damak zevkinize göre baharatlar ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz susam da ilave edebilirsiniz.
Soğanın kabuklarını soyun. İnce ince, minik küpler halinde doğrayın.
Bir tavanın içerisine zeytinyağını aktarın ve soğanları kavurun.
Kavrulduktan sonra oda sıcaklığına getirdiğiniz Tire Süt kavurmayı ilave edin. Tahta kaşık yardımıyla parçalara ayıra ayıra kavurun.
Ardından ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğutmaya bırakın.
Yufkayı tezgaha serin. Tire Süt ve zeytinyağını karıştırarak arasına sürün. İki yufkayı da bu şekilde hazırladıktan sonra harcı içerisine yayın.
Ardından rulo şekilde sarın.
Pişireceğinizin kabın tabanını Tire Süt tereyağıyla güzelce yağlayın.
Rulo börekleri kendi etrafında döndürdükten sonra uç kısımları altta kalacak şekilde sarın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecelik fırında üstü ve altı kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika arası pişirin.
Çıkarıp dilimleyerek servis edin.