250 gram domates püresi
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı Tire Süt tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı toz şeker
3 adet tırnak pide
3 yemek kaşığı Tire Süt tereyağı
1/2 su bardağı su (arzuya göre et suyu)
8 yemek kaşığı Tire Süt yoğurt
Dolabınızdan çıkardığınız Tire Süt et döneri mutfak tezgahına çıkartın.
Yanmaz yapışmaz tabanlı önceden ısıtılmış teflon tavada ters yüz ederek kızartın.
Domates sos için; zeytinyağı ve Tire Süt tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Biber salçasını ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun.
Domates püresi, su ve toz şekeri kattıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
Tırnak pideleri önceden ısıtılmış fırında hafif gevrek bir kıvama getirdikten sonra küp şeklinde kesin.
Etleri kızarttığınız tavada servisinde kullanmak üzere Tire Süt tereyağını eritin. Su ekleyip karıştırın. Pide küplerini alıp suyunu çekene kadar karıştırın.
Tire Süt tereyağıyla lezzetlenen ve suyunu çeken pideleri servis tabağına alın. Üzerine bir miktar domates sos gezdirip et dilimlerini yerleştirin. Domates sos ve Tire Süt yoğurt ilavesiyle bekletmeden sıcak olarak servis edin.