Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 litre Tire Süt
1 yemek kaşığı Tire Süt organik tereyağ
1 paket vanilin
1,5 su bardağı hindistan cevizi
2 paket krem şanti (toz halinde satılan şantiye 1 çay bardağı süt)
Sultan Sarması Yapılışı:
Bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, üzerine yavaşça süt ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
Koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
Koyulaşan ve pişen muhallebiyi ocaktan alamadan önce vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın.
Muhallebiyi, Hindistan cevizinin üzerine dikkatlice yayın.
1 gün boyunca buzdolabında bekletin.
1 gün bekleyen muhallebiyi 8 eşit dikdörtgen olacak şekilde kesin ve krem şantiyi tüm yüzeye yayın.
Bir spatula yardımıyla dikdörtgen parçaları yavaşça rulo haline getirin.Üzerine, arzuya göre antep fıstığı serpiştirerek servis edin.