Malzemeler:
Yoğurt sosu için;
Yoğurtlu Et Tantuni Yapılışı:
Kıymayı ocağa alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Eğer kıymanın yağına ve sizin de damak zevkinize göre sıvı yağını ekliyoruz.
Tire Süt Kıymamız pişerken domates soğanlarımızı ince ince doğruyoruz.
Kıyma pişince içerisine soğanları ekleyip 5 dakika kavuruyoruz.
Daha sonra doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
Domatesler hafif sulanınca baharatlarımızı tuzumuzu ve salçamızı ekliyoruz.
5 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
Bu işlemler gerçekleşirken ocağımızın orta ateşte olmasına özen gösterelim.
Hazırladığımız yufkaların içerisine tantunimizi serip yufkaları sarıyoruz.
2 parmak kalınlığında kesip tabağımıza alıyoruz.
Tire Süt Yoğurdumuza rendelediğimiz sarımsağı ekliyoruz.
Tereyağını ocakta eritip içerisine toz biberimizi atıyoruz.
Tabaktaki tantunimizin üzerine önce Tire Süt yoğurdumuzu sonra Tire Süt organik tereyağımızı gezdiriyoruz ve afiyetle yiyoruz