...

Yoğurt Bar

Malzemeler:

  • 250 gram Tire Süt yoğurt

  • 5 yemek kaşığı bal

  • 1/2 su bardağı kırmızı meyveler(böğürtlen, yaban mersini, frambuaz)

  • 4 yemek kaşığı yulaf

  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı içi (iri kıyılmış ve tuzsuz)

 

Yoğurt Bar Yapılışı:

  1. Yoğurt ve balı bir kapta güzelce karıştırın.

  2. Yoğurt-bal karışımını pişirme kağıdı serdiğiniz 20 x 30cm'lik düz tepsiye yayın.

  3. Üzerine meyveleri, yulafı ve iri parçalanmış Antep fıstıklarını serpin.

  4. Karışımı en az 5 saat dondurucuda bekletin.

  5. Yeterince dondurduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla üçgen şeklinde kesin ve bekletmeden afiyetle tüketin.