...

Tavuk Göğsü

Malzemeler:

  • 125 gram Tire Süt tereyağı

  • 1 su bardağı elenmiş un

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 1 litre Tire Süt

  • 1 paket vanilya

  • 1 tatlı kaşığı tarçın (toz fıstık ya da Hindistan cevizi tozu)

 

Tavuk Göğsü Yapılışı:

  1. Tereyağını derin bir tencerede eritin.

  2. Elenmiş unu ekleyip kavurmaya başlayın.

  3. Un sararıp kokusu çıkmaya başlayınca sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlı hareketlerle bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

  4. Şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

  5. Üzeri göz göz olunca vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın.

  6. Muhallebiyi yaklaşık 7-8 dakika boyunca bir mikserle yüksek devirdi çırpın.

  7. Muhallebiyi su ile ıslattığınız bir borcama dökün ve soğumaya bırakın.

  8. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve en az 4 saat boyunca dolapta bekletin. Servis ederken tarçın serpebilirsiniz. Afiyet olsun.